Blog
Werkzaamheden bypass Kampen

Werkzaamheden bypass Kampen

Vanwege de commotie over de voorbereidende werkzaamheden aan de bypass van de IJssel bij Kampen heb ik vorige week een aantal hoogtesfoto’s gemaakt van deze werkzaamheden. Het ging hierom om het stuk tussen de N50 en de Randmeren. Ook heb ik een 360 graden hoogtepanorama van de werkzaamheden gemaakt, zodat in één plaatje een goed overzicht wordt verkregen van dit deel van de bypass.

Volgens de Werkgroep Zwartendijk zijn de werkzaamheden in strijd met het vonnis van de Raad van State van enkele weken terug. De aanleg van de hoogwatergeul, onderdeel van het miljardenproject Ruimte voor de Rivier, werd hierdoor in elk geval met 12 weken opgeschort. De overheid moet eerst aantonen dat voor de aanleg van een bypass een dwingende reden van groot openbaar belang bestaat en dat er geen alternatieven zijn. Kampen gaat wel door met de voorbereidende werkzaamheden voor aanleg van de bypass.

Voor een optimale beeldbeleving op de mobiele telefoon of tablet of wanneer bovenstaande animatie om de een of andere reden niet zichtbaar is, klik hier voor een schermvullende weergave!

Geef een reactie