Algemeen

Paul KaandorpFotograaf van i4Photos Vastgoedfotografie is Paul Kaandorp. Paul heeft een technische achtergrond (electronica) en heeft de Vakopleiding aan de Fotovakschool in Apeldoorn gevolgd. Door deze combinatie van fotografie en techniek liggen de specialisaties van i4Photos in het toepassen van fotografische technieken.

Hierdoor is i4Photos Vastgoedfotografie onder andere al heel wat jaren actief in de hoogtefotografie (sinds 2006). Door de toepassing van bijzondere technieken is i4Photos in staat verrassende beelden te maken van vertrouwde locaties en gebouwen.

Voor de hoogtefotografie wordt gebruik gemaakt van een, met helium gevulde, kabelballon om haarscherpe beelden vanuit vogelperspectief tot een hoogte van 100 meter te maken. De ballon is met een kabel en een lier met mij verbonden, vandaar de term kabelballon. De camera onder de ballon wordt vanuit het grondstation bestuurd. De videobeelden van de camera worden naar het grondstation gezonden ter beoordeling. Ik heb een aanhanger voor het transport van de gevulde ballon. Hiermee is de ballon binnen 10 minuten na aankomst op de locatie inzetbaar. Vanaf de grond bedien ik de lier en de camera. Op een beeldscherm zie ik wat de camera ziet. Met een radiografische besturing kan de camera naar links of rechts en omhoog of omlaag worden gedraaid. Ook zoomen op afstand is mogelijk en natuurlijk het afdrukken van de foto’s op het juiste moment.

Met dit systeem is het zelfs mogelijk tussen bebouwing en binnen CTR’s van vliegvelden haarscherpe vogelvluchtopnamen te maken tot 100 meter hoogte.

In actie met kabelballonsysteem In actie met kabelballonsysteem

Ook maak ik hoogtefoto’s met behulp van een telescoopmast waarmee een bijzonder beeld gecreëerd kan worden. Meer over “Hoogtefotografie” vind u hier.

Vanuit het vogelperspectief dat de camera biedt kan ook een panorama beeld gecreëerd worden. Bijvoorbeeld een 360 graden panorama beeld. Door de mogelijkheden om deze panoramabeelden op verschillende hoogtes te maken, kunnen bijzondere virtuele rondleidingen gemaakt worden.

Tenslotte behoort interieurfotografie tot de mogelijkheden. Hierdoor heeft i4Photos alle aspecten van de vastgoedfotografie ten behoeve van architecten, projectontwikkelaar, visualisatiebureaus, interieuradviseurs en makelaars in huis.

i4Photos is partner en maakt onderdeel uit van het Sky-Camera netwerk. Door dit landelijke netwerk van specialistische hoogtefotografen zijn wij in staat een landelijke dekking en kwalitatief hoogwaardige luchtfoto’s te leveren met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.