Blog
Vogelvlucht Artist Impression

Vogelvlucht Artist Impression

Om een indruk te geven van de toepassingen van hoogtefotografie met mijn kabelballon zal ik in dit blogbericht één van de toepassingen toelichten. Hoogtefoto’s worden veelvuldig gebruikt ten behoeve van vastgoed communicatie. Opdrachtgevers kunnen dan onder andere projectontwikkelaars, (vastgoed)communicatiebureaus, visualisatiebureaus, etc.

Voor een aantal klanten maak ik hoogtefoto’s ten behoeve van zogenaamde “Vogelvlucht Artist Impressions”. Een artist impression geeft een realistisch beeld van hoe bijvoorbeeld een (nieuwbouw)project eruit kan komen te zien. Een fictief beeld om potentiële kopers en geïnteresseerden te informeren. Een vogelvlucht artist impression doet dit vanuit de lucht. Dit gebeurt met behulp van hoogtefotografie.

De klant geeft op wat het gewenste beeld is met behulp van een positie van de camera, zowel wat betreft locatie en hoogte. Soms levert de klant ook al een 3D afbeelding van het te realiseren project zodat ik een goed beeld heb van hoe de visualisatie eruit dient te zien.

Wanneer de klant de foto’s heeft ontvangen selecteert deze één of meerdere afbeelding waarmee ze aan de slag gaan en het 3D model inpassen in de bestaande omgeving in de foto. Er ontstaat dan een totaalbeeld van het nieuwe project alsof alles er al staat.

Als voorbeeld van een Vogelvlucht Artist Impression zie je hieronder één van de hoogtefoto’s die ik gemaakt heb en geleverd is aan Mars3D uit Kootwijkerbroek.

Hoogtefoto t.b.v Vogelvlucht Artist Impression

In deze foto is het 3D model van het nieuwbouw project ingepast waardoor een realistische weergave ontstaat. Hieronder het resultaat.

Vogelvlucht Artist ImpressionVoor meer informatie over Mars3D kijk op http://www.mars3d.nl

Geef een reactie